Σελίδες

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Πρωινό ρόφημα που θωρακίζει την καρδιά!!

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Εργαστήριο Ερευνών Αντιοξειδωτικών του Αμερικανικού Yπουργείου Γεωργίας η ταυτόχρονη λήψη χυμού πορτοκαλιών και μη επεξεργασμένης βρώμης προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις και δυσλειτουργίες.
Όσον αφορά την ποσότητα μη επεξεργασμένης βρώμης που απαιτείται, αυτή είναι της τάξης ενός μπολ και σε στατιστικό επίπεδο βοηθάει στην πρόληψη από καρδιακά εμφράγματα δύο φορές περισσότερο σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο πρωινό.

Άρα… θα χρειαστείτε 3 – 4 ζουμερά πορτοκάλια και ένα μικρό μπολ βρώμης. Μπορείτε να τα βάλετε στο μπλέντερ για να γίνει ρόφημα ή μπορείτε να τα φάτε απλώς μαζί.

Επίσης, εάν έχετε ανάγκη από σίδηρο, τότε προσθέστε και σπανάκι και θα έχετε έναν γευστικότατο – υγιεινό χυμό με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο.

Η βρώμη είναι μία από τις πιο υγιεινές σύγχρονες τροφές και έχει αποδειχτεί ότι έχει ευεργετικές ιδιότητες για το καρδιαγγειακό, το διαβήτη και πληθώρα άλλων ασθενειών.
Δείτε: Βρώμη: Ένας διατροφικός θησαυρός!!

Το πορτοκάλι το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C θεωρείται πανάκεια, σε τέτοιο βαθμό, ώστε πολλοί επιστήμονες προτείνουν να καταργηθεί ο χαρακτηρισμός ως βιταμίνη διότι μπορεί και θα έπρεπε να καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες.

Δείτε: Πορτοκάλι: το χρυσάφι του χειμώνα. 
Τέλος, ο οργανισμός μας απορροφά πολύ καλύτερα το σίδηρο όταν συνδυάζεται η πρόσληψή του με βιταμίνη C. Ως εκ τούτου η πορτοκαλάδα με το σπανάκι θεωρείται ένας εξαιρετικός συνδυασμός. 

Στην ενότητά μας "ροφήματα", θα βρείτε αρκετές ακόμη συνταγές και πρωτότυπες ιδέες, που μας τέρπουν και ωφελούν την υγιεία μας!!

Και στην ενότητά μας "χυμοί", θα βρείτε πληροφορίες και ιδιότητες άλλων χυμών και αρκετές συνταγές που προασπίζουν την υγιεία μας!

Το είδα: enallaktikidrasi.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου