Σελίδες

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

20 απίθανες χρήσεις της μαγειρικής σόδας!


Φρντίζοντας να περιορίσουμε όσο μπορούμε περισσότερο τα χημικά καθαριστικά αλλά και όσα προϊόντα χρησιμοποιούμε για την προσωπική μας φροντίδα και υγιεινή τα οποία περιέχουν ουσίες που μολύνουν το περιβάλλον, η μαγειρική σόδα είναι πρώτη στη λίστα που έχει 20 απίθανες χρήσεις -άγνωστες στους περισσοτέρους- πέρα από το μαγείρεμα.
perierga.gr - 20 απίθανες χρήσεις της μαγειρικής σόδας!
Προσωπική Φροντίδα
1. Φτιάξτε τη δική σας οδοντόκρεμα
Μια πάστα από μαγειρική σόδα και 3% διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση απέναντι στην οδοντόκρεμα του εμπορίου!
2. Φρεσκάρετε την αναπνοή σας
perierga.gr - 20 απίθανες χρήσεις της μαγειρικής σόδας!
Βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού σε μισό ποτήρι νερό, κάντε μπουκώματα, φτύστε και ξεπλύνετε. Οι οσμές εξουδετερώνονται και δεν καλύπτονται μόνο.
3. Φτιάξτε ένα scrub προσώπου-σώματος
Δώστε στον εαυτό σας μια αναζωογονητική περιποίηση απολέπισης προσώπου και σώματος. Δημιουργήστε ένα μείγμα από 3 μέρη μαγειρική σόδα και 1 μέρος νερό. Τρίψτε με απαλές κυκλικές κινήσεις το δέρμα και ξεπλύνετε. Απαλότητα… μωρουδιακή!
4. Αντιμετωπίστε τα τσιμπήματα των εντόμων και τη φαγούρα στο δέρμα
Λίγη μαγειρική σόδα σε νερό και αλείφετε την προσβεβλημένη περιοχή του δέρματος. Επίσης μπορείτε να τρίψετε λίγη μαγειρική σόδα σε βρεγμένο δέρμα, εκεί που σας τσίμπησε το έντομο.
5. Κάντε ένα απαλό σαπούνι χεριών
Τρία μέρη μαγειρική σόδα σε απαλό υγρό σαπούνι χεριών και έτοιμο το καθαριστικό μείγμα για τα χέρια σας, που θα τα κάνει τόσο απαλά όσο δεν φαντάζεστε.
6. Βοηθήστε τα μαλλιά σας
perierga.gr - 20 απίθανες χρήσεις της μαγειρικής σόδας!
Λίγη μαγειρική σόδας στην παλάμη σας μαζί με το αγαπημένο σας σαμπουάν. Ξεπλύνετε και όλα τα υπολείμματα styling θα εξαφανιστούν ως διά μαγείας ενώ τα μαλλιά σας θα είναι πιο καθαρά από ποτέ.
7. Καθαρίστε βούρτσες και χτένες
Σε μια μικρή λεκάνη με ζεστό νερό βάλτε 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και καθαρίστε τις χτένες και τις βούρτσες.
8. Κάντε ένα αναζωογονητικό spa στα πόδια σας
Διαλύοντας 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό έχετε το καλύτερο φυσικό spa για τα πόδια σας, που θα σας ξεκουράσει και θα σας τονώσει.
Καθαριότητα
9. Πλύσιμο πιάτων στο χέρι
perierga.gr - 20 απίθανες χρήσεις της μαγειρικής σόδας!
Προσθέστε 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα μαζί με το κανονικό απορρυπαντικό πιάτων που χρησιμοποιείτε και σαπουνίστε τα σκεύη. Τα λίπη εξαφανίζονται ευκολότερα.
10. Καθαρά σφουγγάρια
Τέσσερις κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε 1 λίτρο ζεστό νερό. Βουτήξτε μέσα τα σφουγγάρια σας και θα λάμψουν.
11. Καθαρίστε το φούρνο μικροκυμάτων
Λίγη μαγειρική σόδα σε ένα καθαρό υγρό σφουγγάρι καθαρίζει απαλά μέσα και έξω το φούρνο μικροκυμάτων, απομακρύνοντας και τις οσμές. Ξεπλύνετε καλά με νερό.
12. Τρίψτε τα ασημικά
perierga.gr - 20 απίθανες χρήσεις της μαγειρικής σόδας!
Χρησιμοποιήστε μια πάστα που αποτελείται από 3 μέρη μαγειρική σόδα και 1 μέρος νερού. Τρίψτε τα σημικά σκεύη με ένα καθαρό πανί ή σφουγγάρι. Ξεπλύνετε και γυαλίστε με ένα μαλακό πανί.
13. Καθαρίστε τους λεκέδες καφέ από τις κούπες
Βάλτε 1/4 φλιτζανιού μαγειρική σόδα σε 1 λίτρο ζεστό νερό και βάλτε λίγο μέσα τις κούπες. Θα γίνουν πάλι σαν καινούριες.
14. Καθαρίσετε τα πατώματα
Μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα σε έναν κουβά με ζεστό νερό είναι αρκετό για να δώσει ξανά τη χαμένη λάμψη στα πατώματα. Πλακάκια και ξύλινα δάπεδα θα αναζωογονηθούν.
15. Καθαρίστε τις πλαστικές κουρτίνες του μπάνιου
Βάλτε λίγη μαγειρική σόδα σε ένα σφουγγαράκι και τρίψτε την κουρτίνα. Ξεπλύνετε και αφήστε να στεγνώσει.
16. Καθαρίστε τα σιφόνια
Ρίξτε 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο σιφόνι και ανοίξτε να τρέξει άφθονο ζεστό νερό. Θα εξουδετερωθούν οι μυρωδιές και αυτό θα διατηρηθεί για πολύ καιρό.
17. Καθαρίστε το πλυντήριο πιάτων
Χρησιμοποιήστε λίγη μαγειρική σόδα στη θέση του απορρυπαντικού και εφαρμόστε ένα απλό κύκλο πλυσίματος.
18. Αφαιρέστε τις μυρωδιές από τα πλαστικά σκεύη
Βάλτε λίγη μαγειρική σόδα μέσα στο τάπερ, κλείστε καλά και αφήστε για 24 ώρες. Όλες οι μυρωδιές θα εξαφανιστούν.
19. Φρεσκάρετε τα λούτρινα ζωάκια
perierga.gr - 20 απίθανες χρήσεις της μαγειρικής σόδας!
Κρατήστε τα αγαπημένα πάνινα και χνουδωτά παιχνίδια αφράτα για περισσότερο καιρό: Περάστε τα με λίγη μαγειρική σόδα, φροντίζοντας να πάει παντού. Αφήστε 15 λεπτά και βουρτσίστε καλά.  ​​
20. Καθαρίστε φρούτα και λαχανικά
Βάλτε λίγη μαγειρική σόδα στα χέρια σας και τρίψτε τα φρούτα και τα λαχανικά καθώς τα πλένετε. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό και σκουπίστε καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου