Σελίδες

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Αυτοάνοσες ασθένειες.Το τρίπτυχο της σωστής διατροφής για τον θυρεοειδή και γενικά για τις αυτοάνοσες ασθένειες.


Αυτό που είναι τροφή για έναν άνθρωπο, μπορεί για κάποιον άλλον, να είναι ισχυρό δηλητήριο.
“-Λουκρήτιος
Το τρίπτυχο της σωστής διατροφής για τον θυρεοειδή  και γενικά για τις αυτοάνοσες ασθένειες.
Οχι γλουτένη.
Οχι γαλακτοκομικά.
Οχι ζάχαρη.
Τι μπορούμε να τρώμε; Σε προηγούμενη ανάρτηση που είχα γράψει για την σκλήρυνση κατά πλάκας και την αντιστροφή της μέσω της διατροφής, υπάρχουν αναλυτικά οι τροφές που πρεπει να αποφεύγουμε και τι πρέπει να προσθέσουμε.
Οτιδήποτε φλεγμονώδες και επεξεργασμένο πρέπει να αφαιρεθεί – έτσι όχι στην ζάχαρη, στο σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, στην ασπαρτάμη, στα αλλεργιογόνα, τα γαλακτοκομικά, δημητριακά  και ορισμένα λαχανικά. Τα φιστίκια, τα φασόλια σόγιας , τα δημητριακά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα ή που έχουν υποστεί ζύμωση.
Το διαιτολόγιο περιλάμβανει ρίζες, σπόρους, ξηρούς καρπούς, λιπαρά ψάρια, κρέατα από φυτοφάγα , όργανα ζώων, και φυσικό ιώδιο από τα φυτά της θάλασσας.
Έτρωγε επίσης 9 κύπελλα μη-αμυλούχων λαχανικών και μούρα κάθε μέρα. (Για να είναι εύκολο να το θυμάστε.
Είναι 3 φλιτζάνια χόρτα, 3 φλιτζάνια λαχανικά που περιέχουν θείο, και 3 φλιτζάνια πολύχρωμα λαχανικά και μούρα).
Συνέχεια  εδώ
Μια νέα μελέτη δείχνει ότι οι ασθενείς με Hashimoto (Χασιμότο), (αυτοάνοση ασθένεια του θυρεοειδή ), που πάσχουν ταυτόχρονα και απο κοιλιοκάκη (δυσανεξία στη γλουτένη) χωρίς συμπτωματολογία  (δηλαδή, χωρίς ενοχλήσεις στο πεπτικό σύστημα) χρειάζονται  49% περισσότερη T4 (Θυροξίνη) για να επιτύχουν τα ίδια επίπεδα TSH (θυροτροπίνη)  σε σχέση με τους ασθενείς με Hashimoto χωρίς κοιλιοκάκη.
thyroid-sweatshirtΑπό την στιγμή που οι ασθενείς ακολούθησαν μια δίαιτα χωρίς γλουτένη για 11 μήνες, οι απαίτησεις σε θυροξίνη(Τ4) έπεσαν στα ίδια επίπεδα με τους ασθενείς με Hashimoto χωρίς κοιλιοκάκη.
Η Ευαισθησία στη γλουτένη συνδέεται με τον υποθυρεοειδισμό Hashimoto 
Ακόμη μία μελέτη αποδεικνύει την κλινική συσχέτιση μεταξύ ευαισθησίας στη γλουτένη και υποθυρεοειδισμού Hashimoto.
Είναι  σπάνιο να βρεθεί ένα άτομο με νόσο του Hashimoto που δεν έχει κάποιο βαθμό ή πλήρη ευαισθησία στη γλουτένη .
Οι λεκτίνες είναι γλυκοπρωτεϊνες και αποτελούν τη φυσική άμυνα των φυτών ενάντια στα ακάρεα ζύμομύκητες και βακτήρια και συγκολούνται με την Ν-ακετυλογλυκοζαμίνη και το  σιαλικό οξύ που βρίσκονται στη χιτίνη των εντόμων και στις κυτταρικές μεμβράνες των ζυμομυκήτων και των βακτηρίων
Η λέξη αθήρωμα (atheroma) εμφανίζεται για πρώτη φορά το 1706 για να περιγράψει τον εγκεκυστωμένο όγκο που παρατηρούσαν στις αρτηρίες και προέρχεται από την ελληνικότατη λέξη αθήρη ή αθήρα ή αθάρη και σημαίνει πολτός , ζωμός πηχτός από χοντροαλεσμένο σιτάρι (κοινώς μπουλουγούρι ή μπλουγούρι)- Λεξ. Δημητράκου σελ.102.
Οι λεκτίνες είναι γλυκοπρωτεϊνες και αποτελούν τη φυσική άμυνα των φυτών ενάντια στα ακάρεα ζύμομύκητες και βακτήρια και συγκολούνται με την Ν-ακετυλογλυκοζαμίνη και το  σιαλικό οξύ που βρίσκονται στη χιτίνη των εντόμων και στις κυτταρικές μεμβράνες των ζυμομυκήτων και των βακτηρίων.
Οι λεκτίνες παρότι έχουν αναγνωριστεί εδώ και πάνω από 100
χρόνια,  μόνο τελευταία αρχίζει να γίνεται κατανοητός ο ρόλος τους στην υγεία μας.
Βάσει της επίδρασης των λεκτινών στηρίζεται και η δίαιτα του D’ Adamo ανάλογα με την ομάδα αίματος.
1aa0982aaab4634b4338fed7fc6feee1-600x300

Μαγνητοθεραπεία. 
Μία μέθοδος θεραπείας πολλῶν ἀσθενειῶν, ἰδιαιτέρως παρεξηγημένη καὶ μᾶλλον ἄγνωστη στὴν «ἐπίσημο ἰατρικὴ κοινότητα». 
Τὸ τὶ θὰ μποροῦσε νὰ προσφέρῃ ἡ χρήσις της εἶναι ἀκόμη ἄγνωστο, διότι μόλις ἐλάχιστα ἔχουν συμβῇ πρὸς αὐτὴν τὴν κατεύθυνσι. Ὄχι ὅμως ἀδιάφορα. 
Ἤδη ὅλο καὶ περισσότερες ἐπιστημονικὲς ὁμάδες, σὲ παγκόσμιον ἐπίπεδον, ἐνασχολοῦνται μὲ τὴν μαγνητοθεραπεία. Τὰ ἀποτελέσματα θεαματικά!
Σήμερα ὅμως θὰ κάνουμε μίαν ἀναδρομὴ στὰ ἔργα τῶν παππούδων μας. Αὐτοὶ γνώριζαν καὶ χρησιμοποιοῦσαν τοὺς μαγνῆτες σὲ πάρα πολλοὺς τομεῖς θεραπείας. Μόλις τώρα ὅμως ἀρχίζουμε ἐπίσης νὰ τὸ μαθαίνουμε.

Ενώ η μαγνητοθεραπεία ήταν γνωστή στην αρχαία Σαμοθράκη, οι Κορεάτες κατέστρεψαν με μαγνητικό πεδίο καρκινικα κυταταρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου