Σελίδες

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Αντιμετώπιση της ψωρίασης με βότανα


Αγαπητοί φίλοι, επειδή είναι πολλοί οι συνάνθρωποί μας που υποφέρουν από ψωρίαση, αποφάσισα να συγκεντρώσω κάποια συοιχεία για το θέμα αυτό .

ΤΙ ΕΊΝΑΙ;


 Η ψωρίαση αποτελεί χρόνια φλεγμονώδη κατάσταση του δέρματος, η οποία πλήττει περίπου το 1-3% του παγκόσμιου πληθυσμού (1). Εκδηλώνεται υπό μορφή ερυθηματωδών πλακών, οι οποίες καλύπτονται από αργυρόχροα λέπια τα οποία αποκολλώνται από το δέρμα.
Οι ψωριασικές πλάκες συνήθως εντοπίζονται στους αγκώνες, το τριχωτό της κεφαλής και τα γόνατα, ωστόσο μπορούν να εμφανιστούν και σε άλλα σημεία του σώματος, όπως το πρόσωπο, τα πόδια και τους βλεννογόνους.


Η ψωρίαση δεν είναι μεταδοτική και δεν οφείλεται σε κάποια αλλεργία. Ωστόσο, η εκδήλωση της κατάστασης μπορεί να οφείλεται σε κληρονομική προδιάθεση.
Η ψωρίαση προκαλεί κνησμό σε ποσοστό 60% με 70% των περιπτώσεων (2).
Βιβλιογραφικές αναφορές:
(1). Schon, N Engl J Med, 2005; Greaves, N Engl J Med, 1995.
(2). Sampogna, Br J dermatol, 2004.


ΙΣΤΟΡΊΑ


Η ψωρίαση είναι ασθένεια που υπάρχει εδώ και αιώνες. Απόδειξη αυτού είναι τα τυπικά σημεία της παθολογικής αυτής κατάστασης που εντοπίστηκαν σε μουμιοποιημένα σώματα, τα οποία χρονολογούνται από την έναρξη της Χριστιανικής εποχής.
Είναι γνωστό ότι για εκατοντάδες χρόνια, η ψωρίαση συγχεόταν με τη λέπρα, γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα πολλά από τα άτομα που έπασχαν από ψωρίαση να καταδικάζονται σε εξορία κατά το Μεσαίωνα. Στις αρχές του 19ου αιώνα, ένας Άγγλος ιατρός. ο Robert Willan, προχώρησε για πρώτη φορά στην κλινική περιγραφή της ψωρίασης (1).
Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, οι ερευνητές προσπάθησαν να ανακαλύψουν τα αίτια που προκαλούσαν την παθολογική αυτή κατάσταση. Κατά τη δεκαετία του 1990, αποδείχθηκε ότι η ψωρίαση είναι μια πολυπαραγοντική ασθένεια και συνδέεται με κληρονομικούς, ανοσολογικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Βιβλιογραφικές αναφορές:
(1). Crissey & Parish, J Am Acad Dermatol, 1998

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες: www.psorinfo.gr

 

ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΊΖΕΤΑΙ;


Η ψωρίαση θεωρείται οτι δεν θεραπεύεται πλήρως. Ωστόσο πέρα από την πλειάδα των φαρμακευτικών σκευασμάτων που υπάρχουν, εδώ θα επικεντρωθούμε στους φυσικούς τρόπου αντιμετώπισής της.

Είναι τρία βότανα τα οποία θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν και τα τρία. 


Τον Eucalyptus globules, κοινώς ``ευκάλυπτο`` ως κατάπλασμα , 













το Silybum marianum κοινώς ``γαιδουράγκαθο`` ώς αφέψημα , 














την Taraxacum officinale (Dandelion), κοινώς ``πικραλίδα`` 












ώς αφέψημα και το Oenothera biennis (Evening Primrose), κοινώς νυχτολούλουδο.








Πηγή: www.esoterica.gr


Διαβάστε περισσότερα http://alttherapy.blogspot.com/2012/07/blog-post_8593.html#ixzz2OdnNDWLu

1 σχόλιο:

  1. Μία άλλη φυσική προσέγγιση της ψωρίασης, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά με τα 3 προαναφερθέντα βότανα, είναι και το σαπούνι με γανοδερμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή