Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013

Ο σωστός τρόπος να κάνετε 20 καθημερινά πράγματαΕίστε σίγουροι ότι βουρτσίζετε τα δόντια σας σωστά; Έχετε μάθει να κάθεστε με τον κατάλληλο τρόπο μπροστά στον υπολογιστή σας; Ξέρετε να αναπνέετε όπως θα έπρεπε; Η πρώτη σκέψη όλων μας είναι «φυσικά, ποιος δεν ξέρει άλλωστε»; Πριν επαναπαυτείτε σε αυτή την πρώτη σας αντίδραση, διαβάστε παρακάτω τους σωστούς τρόπους να κάνετε είκοσι δραστηριότητες στις οποίες επιδίδεστε σχεδόν καθημερινά, αλλά δεν γνωρίζατε ότι κάνετε λάθος. 

*Πλύσιμο δοντιών Ας αρχίσουμε με τα βασικά: Είναι λάθος να μην πλένετε καθόλου τα δόντια σας. Οι περισσότεροι οδοντίατροι συμφωνούν πως απαιτείται πλύσιμο τρεις φορές την ημέρα. Αλλά ακόμη κι αν το τηρείτε, το κάνετε σωστά; Ο τρόπος βουρτσίσματος έχει τεράστια σημασία: Το κάθε δόντι χρειάζεται βούρτσισμα δέκα φορές, προς τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις. Αν δεν ματώνει το ούλο θέλει βούρτσισμα είκοσι φορές – προτιμήστε πιο μαλακή οδοντόβουρτσα, ή συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας για το είδος που σας ταιριάζει. Ακόμη σημαντικότερο, τελικά, είναι το οδοντικό νήμα. Στα παρακάτω video, δείτε τον σωστό τρόπο βουρτσίσματος και χρήσης οδοντικού νήματος, και εδώ δείτε μύθους και αλήθειες για την στοματική υγιεινή.  

*Πώς να κάθεστε σωστά Πόδια, μέση, σπόνδυλοι, αυχένας, χέρια – όλα μπορούν να νιώσουν τις όχι και τόσο ευχάριστες συνέπειες της λανθασμένης σας στάσης σε μια καρέκλα. Στο παρακάτω έξυπνο video, θα δείτε τρεις διαφορετικές καταστάσεις με λάθος «καθίσματα» και την διορθωμένη εκδοχή τους. 

 
*Σωστή αναπνοή Πόσο λάθος μπορεί να είναι ο τρόπος που αναπνέετε; Στο κάτω-κάτω, όπως και να το κάνετε, αέρα βάζετε, αέρα βγάζετε, και… ζείτε ακόμη, σωστά; Όχι. Γιατί οι περισσότεροι από εσάς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές την στιγμή αυτή, αναπνέετε φουσκώνοντας τα πνευμόνια σας και ανασηκώνοντας τους ώμους σας. Και είναι ένας καλός τρόπος να κουράσετε όχι μόνο τα πνευμόνια σας, αλλά και τις φωνητικές σας χορδές. Ο πιο σωστός τρόπος είναι η διαφραγματική αναπνοή, χρησιμοποιώντας δηλαδή το διάφραγμα, τον μυ που βρίσκεται κάτω από το στομάχι. Δείτε στο παρακάτω video οδηγίες για την διαφραγματική αναπνοή καιθυμηθείτε εδώ τι συμβουλεύει η ειδικός ορθοφωνίας σε παλαιότερο δημοσίευμα του in2life.  *Ψήσιμο καφέ Δεν μιλάμε φυσικά για καφέ φίλτρου και το πώς θα βάλετε την καφετιέρα στην πρίζα. Μιλάμε για τον παραδοσιακό τρόπο να ετοιμάσετε μερακλίδικο ελληνικό καφέ. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα εξής: Επιλέξτε το κατάλληλο χάλκινο μπρίκι – αποφύγετε τα μεγάλα μεγέθη για να πετύχετε σωστό καϊμάκι. Προσθέστε μια γεμάτη κουταλιά καφέ και όση ζάχαρη θέλετε, και ψήστε στην χόβολη, ανακατεύοντας καλά μέχρι να φουσκώσει. Σερβίρετε από μικρή ποσότητα σε κάθε φλιτζάνι, και στην συνέχεια συμπληρώστε μέχρι πάνω, για να έχουν όλοι οι καφέδες καϊμάκι. Δείτε στο σχετικό μας δημοσίευμα για τον ελληνικό καφέ, τις αναλογίες και τις ονομασίες του (βαρύς, ναι και όχι, γλυκηβραστός κλπ) για να τους φτιάχνετε ακόμη πιο μερακλίδικους.  

*Πώς να… λουστείτε Μπορεί να θεωρείτε γελοίο κάποιος να μην ξέρει πώς να πλένει τα μαλλιά του, αλλά η ερώτηση «how to wash your hair» φιγουράρει στα πιο δημοφιλή searches στην μηχανή αναζήτησης της Google, κι αυτό από μόνο του λέει πολλά. Τι μπορεί να κάνετε λοιπόν λάθος στο λούσιμο; Πρώτα – πρώτα, το νερό. Πρέπει να είναι ζεστό, αλλά όχι καυτό, έτσι ώστε να ανοίξουν οι πόροι του δέρματος. Αφού βρέξετε τα μαλλιά σας, χρησιμοποιήστε το κατάλληλο σαμπουάν, ανάλογα με τον τύπο μαλλιών σας, και την σωστή ποσότητα – συνήθως ποσότητα σε μέγεθος ενός… ρεβιθιού είναι αρκετή, αλλά συμβουλευτείτε και τις οδηγίες στο πίσω μέρος του σαμπουάν σας. Κάντε ελαφρύ μασάζ στο κρανίο σας – εκεί είναι που πρέπει να επικεντρώσετε, και όχι στο υπόλοιπο μήκος των μαλλιών σας. Το μασάζ δεν πρέπει να είναι πολύ έντονο. Ξεβγάλτε με ελαφρώς πιο δροσερό νερό, για να «θωρακιστεί» η υγρασία, και στην συνέχεια επαναλάβετε την διαδικασία για πιο καθαρό αποτέλεσμα. Οι… κάτοχοι μακριών μαλλιών δείτε εδώ τον σωστό τρόπο να τα στεγνώσετε.  
Δημοσίευση |20 Φεβρουαρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου